Çocuklarda bebeklerde göz kayması acilen tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Genelde anne baba bu durumu kabul etmek istemez. Zamanla geçer diye tedaviyi geciktirir. Hızlıca tüm dünyada acilen doktor yada göz hastanelerine gitmelidir. En iyi göz doktorlarının önerilerini göz tembelliği tedavisi için önerilerine uyulmalıdır. Görme öğrenilen bir davranıştır ve özellikle erken yaşlar ve bebeklik döneminde görmenin öğrenilmesini engelleyen durumların vakit kaybetmeden düzeltilmesi gerekmektedir. Lütfen bebeğinizi gözünün kaydığını size bildirenleri ciddiye alın, hızlıca bir göz doktoru kontrolüne götürün ve size bu uyarıyı yapanlara lütfen teşekkür edin. Size bu uyarıyı yapan sizden önce benzer bir tecrübeye sahip olmuş olabilir ve sizi bu konuda bilgilendirmiş olabilir. Vidi gözlük kullanıcıları için oluşturduğumuz kullanıcı grubumuzdan edinilen tecrübelerde, bebeklerinde göz kayması söylenen pek çok ailenin bunu görmezden gelmiş olması bu konunun altının çizilmesini gerektirmiştir.
Çocuklarda, bebeklerde göz kayması sebebi göz tembelliğinden kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda mutlaka öncelikle göz tembelliğinin tedavisi gerçekleştirilmelidir. Bebeklerde göz tembelliğin tedavisinde Vidi gözlükleri kullanabilirsiniz. Bebeklerde uygulanacak göz tembelliğin tedavisinde uygulanacak kapama yönteminde göz bantlarının tercih edilmesi durumda ise kapama sürelerinin doktorunuzun önerdiği süreden fazla olmamasına özellikle dikkat edilmedir. Zira bebeklik çağında iyi olan gözün uzun süre kapatılması bu gözün tembelleşmesine sebep olabilir. Tembellik tedavisi tamamlandıktan sonra göz kayması düzelebilir. Eğer Tembellik tedavisi tamamlandı ve kayma düzelmedi ise farklı tedavi yöntemleri (cerrahi) gündeme gelebilir.
Bebeklerde göz kaymasının sebebi göz tembelliği olmadığı durumlarda, öncelikle göz küresini kontrol eden kasların detaylıca muayene edilmesi gerekmektedir. Göz kaslarında olabilecek eksiklik ve kusurlar kaymanın sebebi ise buna uygun tedaviler uygulanmalıdır.
Çocuklarda Bebeklerde Göz Kayması Egzersizleri Mutlaka Yapılmalıdır
Bebekler gözlük kullanmaya başladıktan sonra göz kayması geçebilir, bu durumun da mutlaka yakından takip edilmesi gerekmektedir. Gözlük kullanılmaya başladı kayması geçti diyerekten kontroller ihmal edilmemelidir.
Bebek gözlük kullanmaya başladı ve göz kayması hala devam ediyorsa yine bir uzman doktora acilen kontrole gidilmelidir. Göz doktoruna göz kayması nasıl tedavi edilmeli konusunda yönlendirmeleri dikkate alınmalıdır. Kayan gözden gelen görüntü ile normal gözden gelen görüntü görme merkezinde tam olarak birleştiremediği için kayan gözde tembellik olması muhtemeldir.
Bebeklerde gözlerden sadece biri kayabilir, veya her iki gözde kayabilir. Gözün kayma şekli ve yönü, kaymanın sebebi hakkında önemli bilgiler içermektedir. Gözler birlikte veya ayrı ayrı, burun köküne doğru, dışarı, yana sürekli aralıklar veya zorlandığı zamanlarda kayabilir, bu bilgilerin bebeğinizi muayene eden doktor tam olarak aktarılması tedavi teşhis için önemlidir, zira bebekler kendilerini bu süre içerisinde tam olarak ifade edemeyebilirler.
Comments are closed.